Nokas boligalarm.JPG
Nokas boligalarm.JPG

Nokas kvitter seg med G4S-alarmer

Bare én måned etter at Nokas kjøpte G4S Alarm AS, selger de hele porteføljen på 56 000 kunder videre. Aktuell Sikkerhet kan avsløre at salget er starten på et nytt europeisk boligalarm-samarbeid.

Publisert

Administrerende direktør Viggo Skeisvoll ser store muligheter i samarbeidet med Nokas. (Foto: Even Rise)

– Dette er viktig, og har stor betydning for oss. Nokas er gode på næring og vi er gode på boligalarm, sier administrerende direktør Viggo Skeisvoll i Sector Alarm AS – som har kjøpt alarm-porteføljen.

– Sector er et spennende selskap. Både de og vi har en betydelig vekststrategi. Da de tok kontakt for et par uker siden, fant vi denne industrielt sett gode samarbeidsløsningen som veldig spennende og økonomisk interessant, sier konsernsjef Heine Wang i Nokas.

Det er ingen hemmelighet at Sector Alarm var med i kampen om å få kjøpe G4S Alarm AS tidligere i høst. Men da var det Nokas som trakk det lengste strået i konkurransen mellom flere sikkerhetsselskaper.

Kjøpet av de 56 000 kundene som lå under G4S Alarm, inkluderer ifølge Skeisvoll en avtale om at Nokas i fremtiden skal være Sector Alarms utrykningspartner. Per i dag kjøper Sector store deler av sine utrykninger fra Securitas.

– I tillegg er det inngått en intensjonsavtale om at Nokas og Sector Alarm skal gå sammen om fremtidige oppkjøp av alarmporteføljer i Europa, sier Skeisvoll.

– Tjente Nokas penger på eie G4S Alarm AS i én måned?

– Vi gjør aldri forretninger uten å tjene penger. I tillegg til fortjeneste på dette korte eierskapet, ser vi også inntjeningsmuligheter på fremtidige spennende prosjekter i samarbeid med Sector Alarm, sier Wang.

Nokas har siden starten i 1987 kjøpt 56 selskaper. Seks av oppkjøpene har skjedd det siste året. Salget av G4S-porteføljen er det første i selskapets historie.

Sector Alarm har cirka 650 ansatte i Norge, Sverige og Spania. I sistnevnte land ligger selskapets kundesenter med sine cirka 80 ansatte.

Fra før hadde selskapet 70 000 kunder i Norge. Med det siste oppkjøpet har de passert 120 000 boligalarmkunder.

– Sector Alarm vil fortsatt være nummer to i Norge, med Securitas Direct på en suveren førsteplass, sier Skeisvoll.

Her kan du lese hva Aktuell Sikkerhet skrev om Nokas sitt kjøp av G4S Alarm AS.

"

Viggo Skeisvoll er ikke langt fra å doble antall boligalarmkunder med siste oppkjøp. (Foto: Even Rise)

Powered by Labrador CMS