Nokas boligalarm.JPG
Nokas boligalarm.JPG

NOKAS tredobler innen boligalarm

Konsernsjef Heine Wang må rydde plass i nøkkelskapene hos NOKAS. Oppkjøpet av G4S Alarm AS gir dem 56 000 nye kunder i boligalarmmarkedet.

Publisert

Heine Wang får 56000 nye nøkler å ta vare på etter at NOKAS kjøpte G4S Alarm AS. (Foto: Even Rise)

G4S har lenge ønsket å dyrke andre forretningsområder enn boligalarm, fordi de på verdensbasis har en strategi om ikke å operere i privatmarkeder. De ansatte i Norge ble informert om dette for en god stund siden. Det var imidlertid først i går at selskapet lykkes med å komme i havn med kjøperen som er NOKAS.

NOKAS derimot, viser med gårsdagens oppkjøp at de i aller høyeste grad prioriterer boligalarmmarkedet. Oppkjøpet gjør at de over natta øker antall boligalarmkunder fra 20 000 til 76 000. Omsetningen i porteføljen de nå har sikret seg er på mer enn 250 millioner kroner.

G4S Alarm AS er selskap nummer 56 som kjøpes opp etter at brødrene Heine og Pål Wang startet Vakt Service i 1987. Selskapet skiftet navn til NOKAS for litt over ett år siden, etter blant annet å ha kjøpt opp Norsk Kontantservice (NOKAS). I 2012 forventer NOKAS å omsette for mer enn to milliarder kroner.

Kjøpet av G4S Alarm AS er det største av alle oppkjøp NOKAS har gjort.

Det er ikke lenger enn en uke siden NOKAS kjøpte 51 prosent av BST – Brann og Sikkerhetsteknikk AS. NOKAS beskrev oppkjøpet som et viktig skritt på veien til å bli en av Europas ledende totalleverandører av sikkerhet for mennesker og verdier.

–Vi ønsker å vokse i alle markeder og har en klar strategi på det. Oppkjøpet av privatboligporteføjen er av stor betydning for konsernet. Vi er fornøyd med videre vekst i kundebasen. Dette vil gi NOKAS større kapasitet som igjen skal gi utslag i bedre service til våre kunder. Vi ønsker å fokusere ytterligere på privatmarkedet og ser frem til å få en offensiv og dyktig organisasjon med på laget, sier markedsdirektør Petter Falck Pedersen i NOKAS.

– NOKAS har som forretningsidé å være en ledende totalleverandør av sikkerhet og kontanthåndtering. Gode oppkjøp er en naturlig del av dette, og god lønnsomhet gir oss mulighet for å investere, sier konsernsjef Heine Wang.

G4S sitt boligalarmselskap teller cirka 100 årsverk. Alle disse følger med på handelen.

Powered by Labrador CMS