Pål og Heine Wang.JPG
Pål og Heine Wang.JPG

NOKAS vokser ytterligere i Sverige

NOKAS blir stadig større i Sverige. Når kjøper de 70 prosent av sikkerhetsselskapet Skandia Bevakning i Göteborg.

Publisert

NOKAS har kjøpt Skandia Bevakning. Pål og Heine Wang sier konsernets omsetning i Göteborg blir på 150 millioner kroner. (Arkivfoto: Even Rise)

NOKAS AS går nå tungt inn i vekterbransjen i Sverige, sier konsernsjef Heine Wang.

Tidlig i år kjøpte NOKAS 70 prosent av svenske Citylarm. I sommer kjøpte de Sesam Lås & Larm. Begge virksomhetene integreres i Nokas teknikk AB.

Men gründervirksomheten fra Tønsberg nøyer seg ikke bare med å være representert innen teknisk sikkerhet i nabolandet. I ettermiddag offentliggjorde de at satsningen i Sverige styrkes gjennom kjøpet av Skandia Bevakning. Ved å sikre seg 70 prosent av dette sikkerhetsselskapet, forventer NOKAS at omsetningen bare i Göteborg vil utgjøre 150 millioner kroner av konsernomsetningen på til sammen 1,6 milliarder kroner i år.

– 150 millioner kroner er mer enn vi selv omsatte for i Norge i 2001, sier Heine Wang.

Forretningsideen til NOKAS er å være totalleverandør av sikkerhet og kontanthåndtering. Derfor er satsningen innen vekterbransjen også i Sverige en naturlig utvikling.

– Skandia Bevakning AB er et sikkerhetsselskap som leverer vektertjenester i Göteborg-regionen. Selskapet omsetter for mer enn 60 millioner svenske kroner. De har vært i markedet siden 1979.

Ifølge brødrene Heine og Pål Wang har Skandia Bevakning en solid kundeportefølje. I fortsettelsen vil selskapets tidligere hovedaksjonær fortsatt være med som minoritetseier.

– Konsernet har store ambisjoner om å vokse innenfor sikkerhet både i Sverige og Norden for øvrig. Vi ser på leveranse av vektertjenester som spesielt spennende. Dette er et marked som vokser, og som er et viktig supplement til andre tradisjonelle sikkerhetsløsninger. Vi er derfor meget fornøyd med å ha fått Skandia Bevakning med på laget, sier leder av Security-divisjonen i NOKAS sitt internasjonale marked, Pål Wang.

Ved årsskiftet ekspanderte NOKAS også i Danmark. Da kjøpte de Dansk Værdihåndtering. Dette selskapet var da markedsleder innen verdihåndtering i Danmark, men tjente ikke penger.

– Vi forventer å snu underskuddet i Danmark til overskudd innen 2012, sa Heine Wang til Aktuell Sikkerhet i januar.

Powered by Labrador CMS