NOKAS årets vestfoldbedrift.JPG

Oppkjøp i Sverige og pris på hjemmebane

NOKAS er kåret til årets Vestfoldbedrift, og offentliggjør samtidig at de kjøper 70 prosent av svenske Citylarm. – Vi har betydelige nordiske ambisjoner, sier konsernsjef Heine Wang.

Publisert

Fylkesmann Erling Lae (t.v.) delte ut Årets Vestfoldbedrift-pris til gründerne Pål og Heine Wang. Heidi Sæther ledet juryen. (Foto: NHO Vestfold)

Citylarm CSO AB, som NOKAS nå har kjøpt 70 prosent av, er et svensk sikkerhetsselskap som leverer installasjoner og service av brannalarm, innbruddsalarm, adgangskontroll, kamera og store integrerte løsninger. Hovedkontoret ligger i Gøteborg, men har hele Sverige som marked.

– Vi ønsker å vokse innenfor sikkerhet både i Sverige og Norge. Vi ser leveranser av tekniske sikkerhetsløsninger som spesielt spennende. Dette er et marked som vokser, og som er et viktig supplement til andre tradisjonelle vektertjenester. Derfor er vi meget fornøyde med å ha fått Citylarm på laget. De har stor kompetanse, sier leder av Security-divisjonen i NOKAS, Pål Wang.

Citylarm fikk i fjor blant annet en internasjonal kontrakt med Svedwood (IKEA) om leveranse av integrerte sikkerhetsløsninger på 22 av deres produksjonsbedrifter i Europa. Avtalen forventer å gi en betydelig vekst mot 2112. I 2010 hadde Citylarm CSO AB en omsetning på 40 millioner svenske kroner. Resultatet ble på cirka ti prosent.

Oppkjøpet i Sverige er ikke den første NOKAS-handelen i år. Som Aktuell Sikkerhet har skrevet tidligere, overtok de Dansk Værdihåndtering 4. januar. Dette selskapet omsatte i fjor for 135 millioner danske kroner.

– Våre ambisjoner er å gjennomføre flere oppkjøp i Norden i løpet av 2011, sier konsernsjef Heine Wang.

NOKAS forventer i år å omsette for halvannen milliard kroner.

NOKAS ble nylig kåret til årets Vestfoldbedrift for 2010. Fylkesmann Erling Lae delte ut den prestisjefylte prisen på Næringslivskonferansen, og juryens leder la vekt på følgende:

– Selskapet håndterer store verdier og er en viktig leverandør av infrastruktur i Norge. Med fokus på god logistikk, produktutvikling og innovasjon oppnår NOKAS både gode økonomiske resultater og en betydelig miljøgevinst. De er en lærebedrift og er opptatt av å skape arbeidsplasser – også for unge mennesker.

– Takk til alle i selskapet for en solid innsats gjennom mange år, og ikke minst takk til næringslivet i blant annet Vestfold som kjøper våre tjenester, sa Pål Wang da prisen ble delt ut.

Powered by Labrador CMS