P1000652.JPG
P1000652.JPG

Til lege etter verditransport-ran

En vekter måtte ha legebehandling etter at maskerte ranere slo til mot en verditransport i natt. De brutale ranerne stakk av fra stedet med et ukjent pengebeløp.

Publisert

Logistikkdirektør Frode Østdahl i Nokas Cash Handling. Her sammen med Høyre-politiker André Oktay Dahl (t.v.) under hans arbeidsuke i sikkerhetsbransjen tidligere i høst. (Arkivfoto: Even Rise)

P4 melder at ingen av vekterne kom fysisk til skade, men at en av dem likevel skal ha hatt behov for legebehandling etter det dramatiske ranet ved Skedsmo senter.

Politiet fikk melding om ranet av verditransporten fra NOKAS litt etter klokka halv fire i natt. Det skal ha vært tre eller fire personer kledd i finlandshetter og mørke kjeledresser som gjennomførte det. Vekterne skal ha blitt truet med håndvåpen. Politiet, som også brukte helikopter, bevæpnet seg før de kjapt startet jakten på ranerne. Det er uvisst hvilken retning ranerne stakk.

– Hvordan ranerne har kommet seg til og fra Skedsmo senter er usikkert, men vi antar at de har benyttet en eller to biler. Vi har lite å gå på når det kommer til gjerningsmennene, sier operasjonsleder Bjørn Jahr ved Romerike politidistrikt til VG Nett.

– Vi er interessert i tips hvis noen har observert personer eller biler i området ved Skedsmo senter både i natt og søndag kveld, og gjerne også noe tilbake i tid. Vi antar at ranerne har gjort forberedelser i og med at ranet skjedde akkurat der, og at det er rekognosert i forkant, sier han til NTB.

Konsernsjef Peter Wesenberg i NOKAS Cash Handling sier til VG Nett at selskapet har egen prosedyre for bistand til de involverte.

– De to guttene som ble utsatt for ranet og alle andre ansatte blir fulgt opp, sier han til VG Nett.

"
Powered by Labrador CMS