Nødnettet besto prøven

Brannmannskapene som deltok i slukke- og redningsarbeidet i Oslofjordtunnelen for kort tid siden, roser det nye nødnettet.

Publisert

Det var en av de siste dagene i mars at en trailer, som var lastet med papir, tok fyr i Oslofjordtunnelen. Brannen førte til kraftig røykutvikling. Ingen personer ble alvorlig skadet.

– Nødnettet ble benyttet som aksjonssamband under hele operasjonen. Til tross for et høyt støynivå fra viftene inne i den over sju kilometer lange tunnelen, var talekvaliteten god, sier beredskapsleder og varabrannsjef i Søndre Follo brannvesen, Johan Stokkeland.

På tross av den gode talekvaliteten, opplyser Direktoratet for nødkommunikasjon at det var enkelte problemer med kommunikasjonen mellom mannskapene fra Buskerud og mannskapene fra Akershus. Denne var ikke optimal. Årsaken skal være at Røyken og Hurum brannvesen fremdeles benytter det gamle analoge sambandet, mens Søndre Follo brannvesen har tatt det nye nødnettet i bruk.

Også under en brann i et boligkompleks på Rykkinn i Bærum er det gjort positive erfaringer med det nye nettet. Der var 70 brannmenn i aksjon.

– Brannen ga oss verdifull erfaring om hvordan det nye nødnettet i praksis fungerer ved store hendelser, sier seniorrådgiver i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Jan Helge Kaiser.

Powered by Labrador CMS