P0001658.JPG
P0001658.JPG

700 meter i brennende bil gjennom tunnel

– Det var cirka 700 meter igjen av tunnelen, og derfor ga jeg full gass. Det sier sjåføren av bilen som det kom røyk ut av dashbordet på. Se bilde av den utbrente bilen som kvinnen uskadet reddet seg unna ved utløpet av tunnelen…

Publisert

Den dramatiske kjøreturen som til slutt forvandlet seg til et branninferno for Anita Storvik, foregikk i Nipviktunnelen i Nordland.

– Det ble kom bare mer og mer røyk, og plutselig sto det flammer opp av dashbordet, sier Storvik til NRK Nordland.

Røyken i bilen skal etter hvert ha blitt så svart at Storvik og søsteren, som også satt i bilen, måtte sveive ned siderutene. Men likevel forsatte de gjennom hele tunnelen.

– Det gikk veldig fort. Det var ikke brannslokningsapparat i bilen, og det handlet egentlig om å komme seg lengst mulig vekk, sier hun til NRK Nordland.

Ved utløpet av tunnelen kom de seg uskadet ut av bilen, som etter kort tid sto i full fyr.

Brannsjef Edvard Dahl i Narvik/Ofoten brannvesen sier at det på generelt grunnlag ikke er lurt å kjøre videre i en bil full av svart røyk.

– Nei det er ikke å anbefale. Man bør komme seg fortest mlig ut, og finne et brannslokningsapparat som skal finnes i tunnelen. Når det er sagt forhindret disse kvinnene en tunnelbrann som kunne fått mye større konsekvenser, sier Dahl til NRK Nordland.

Les mer om bilbrannen og se bilde av den utbrente bilen hos NRK Nordland.

"
Powered by Labrador CMS