Securitas_logo.jpg

9 av ti stryker på sikkerhetstest

Securitas AS og Watchcom Security Group hevder at kun en av ti bedrifter er godt rustet mot datainnbrudd. Det er resultatet av en sikkerhetstest utført i næringslivet.

Publisert

9 av ti bedrifter stryker når det gjelder IT-sikkerhet, hevder Securitas og Watchcom Security Group. (Foto: Even Rise

Securitas har gjennom en årrekke testet sikkerheten hos sine kunder. Dette har først og fremst handlet om fysiske hindringer. Etter at de inngikk samarbeid med Watchcom i fjor vår, er bedriftene også kikket nærmere i kortene når det gjelder IT- og informasjonssystemer.

– Mange slurver med sikkerheten og står i fare for å tape egen bedriftsinformasjon, samt lekke informasjon om kunder, samarbeidspartnere og egne ansatte, sier administrerende direktør Fred Habberstad i Watchcom.

Han mener den dårlige IT-sikkerheten i mange tilfeller skyldes at bedriftenes ledelse ikke vet hvilke krav som bør stilles til IT-systemene, og at de IT-ansvarlige ikke har tid til å følge opp sikkerhetsløsningene som er kjøpt inn.

Sikkerhetstester som Securitas og Watchcom har gjennomført, avslører manglende kompetanse og kapasitet til å håndtere problemstillingene rundt IT-sikkerhet.

– At bedrifter gir de ansatte mulighet til å jobbe på flere enheter, ha hjemmekontor med ekstern oppkobling og bruke iPhone og iPad, er blitt en hodepine for mange ledere fordi dette utfordrer IT-sikkerheten. Dessuten opplever nok mange bedrifter at det ofte legges press på ta i bruk tekniske løsninger uten at kravene for disse nødvendigvis er satt, sier avdelingssjef Bjørn Egeland i Securitas.

Habberstad understreker at bedrifter med fordel bør definere hvilke sikkerhetskrav de har til sine egne systemer, og deretter be om profesjonell hjelp for å oppnå god sikkerhet.

– Dette er ikke et ansvar for IT-sjefene alene. IT-sikkerhet bør være et tema i hele ledergruppa. Også administrerende direktør, sikerhetssjef og HR/personal må på banen, sier Fred Habberstad.

Undersøkelsen gjennomført av Securitas og deres samarbeidspartner, underbygger det blant annet Næringslivets Sikkerhetsråd en rekke ganger har påpekt. Dette kom tydelig fram i Mørketallsundersøkelsen som ble lagt fram tidlig i fjor høst.

"
Powered by Labrador CMS