IMG_8144.JPG
IMG_8144.JPG

Bruker minnepinner uten tillatelse fra sjefen

Sensitiv og konfidensiell informasjon forsvinner sporløst når minnepinner somles bort. Nå advarer NorSIS mot lemfeldig bruk av slike lagringsenheter.

Publisert

Svenskene Dan Larsson og Roland Heickero, henholdsvis informasjonssikkerhetsekspert i Forsvarets Radioanstalt og forskningsleder ved Forsvarets forskningsinstututt har tidligere advart mot uvettig minnepinnebruk i Aktuell Sikkerhet. (Arkivfot: Even Rise)

En undersøkelse gjennomført av Ponemon Institute på oppdrag fra USB-minnepinneleverandøren Kingston Technology, avdekker at 54 prosent av bedriftene i Norge, Danmark, Sverige og Finland har mistet hemmelig eller følsom informasjon som følge av tapte minnepenner de siste to årene.

Nesten 3000 erfarne IT-medarbeidere ble spurt i undersøkelsen, som viser at 75 prosent av dem bruker minnepinner uten å ha innhentet tillatelse fra sine overordnede.

– Ifølge Onemon er det underlig at bedrifter og organisasjoner fortsetter å se bort fra risikoen som ukrypterte USB-pinner utgjør. De mener også det er tankevekkende at de fleste ansatte fortsetter uvøren bruk av tilfeldige minnepinner, også der det er vedtatt retningslinjer for hvilke minnepenner som kan brukes og hva som skal krypteres, skriver NorSIS i en pressemelding.

Hele 63 prosent av de spurte erkjenner at de titt og ofte mister minnepinner uten å melde fra til sine overordnede.

Les mer om advarslene fra NorSIS og hvor du kan hente råd om sikker bruk av minnepinner her.

- Har du ikke hatt full kontroll på USB-stikken siden den var ny, kan du være uvitende om at noen akkurat nå boltrer seg lengst inne i dine mest sensitive bedriftshemmeligheter akkurat nå, har svenskene Dan Larsson og Roland Heickero tidligere uttalt til Aktuell Sikkerhet.

"
Powered by Labrador CMS