IMG_0705_crop.jpg
IMG_0705_crop.jpg

Byvekterne på film

Byvekterne som er innleid av Oslo kommune for å gjøre deler av hovedstaden tryggere, har gått til filmen. Her finner du de levende bildene som blant annet skal bidra til å styrke vekteryrkets omdømme.

Publisert

Både politiet, NHO Service og G4S uttaler seg i filmen som skal fremme vekternes omdømme. (Faksimilie: Fotoreporter.no/Visual days)

Det er NHO Service og G4S som står bak den nesten fire minutter lange filmen. G4S er selskapet som vant konkurransen om å levere byvektertjenester til Oslo kommune.

Hensikten med filmen er todelt. NHO Service og bransjen for øvrig ønsker å vise frem vektere i tjeneste, og i den forbindelse forbedre yrkesgruppens omdømme. Men det er også et mål å markedsføre ordningen med byvektere. Oslo kommune er inne i sin andre periode med innleide vektere for å forebygge kriminalitet. Dette gjør vekterne døgnet rundt gjennom synlig tilstedeværelse og observasjon. Det understrekes fra sikkerhetsbransjens fagansvarlige i NHO Service, Runar Karlsen, at vekterne er et supplement til politiet, og at de ikke skal utføre politioppgaver.

Det hersker stor spenning til hvorvidt Oslo kommune vil fortsette med byvektere når denne perioden utløper. Samtidig er det også store forventninger til at Bergen, som vurderer samme tiltak, vil vedta å innføre byvektere der.

Du kan lese mer om byvekterne i siste utgave av Aktuell Sikkerhet, som er på vei ut til abonnentene i disse dager.

Filmen, som er laget av Fotoreporter.no/Visualdays, kan du se her.

"
Powered by Labrador CMS