Danske vektere til Norge

Danskene ser på Norge som det store forbildet blant landene i nord. Derfor har danske vektere blitt sendt til Norge for å lære.

Publisert

Det er Securitasmagasinet ”24 timer” som skriver at selskapet har hatt besøk av sine danske kolleger.

–Vi vil kunne måle oss med våre broderland. I Danmark har vi betraktet Norge som det store forbildet blant landene i nord, sier Brian Riis Nielsen.

Han er administrerende direktør i Dansikring, det danske Securitas. Ifølge ”24 timer” er den store forskjellen på Securitas i de to landene størrelsen på vaktmarkedet. Danskenes marked utgjør til sammenligning kun 25 prosent av det norske markedet. Dette på tross av at de har mer en doblet virksomheten de siste fem årene. Det er i håp om å øke ytterligere at Riis Nielsen har sendt sine vektere til Norge.

Samtidig som danskene ser at de har mye å lære av sine norske kolleger, har danske sikkerhetsselskaper utført kommunevakthold i lang tid. Ifølge ”24 timer” har cirka ti kommuner i Danmark tatt i bruk kommunevakthold fra Securitas.

I Norge er byvektere blitt et kjent fenomen i regi av Oslo kommune, men ordningen er både omdiskutert og fortsatt i startgropa. Hvorvidt den videreføres er høyst usikker. Også Bergen vurderer å kjøpe tilsvarende vektertjenester.

– I flere av kommunene har kriminaliteten blitt kraftig redusert. Flere steder oppfordrer faktisk forsikringsbransjen til å etablere slik beredskap, sier Riis Nielsen til ”24 timer”.

Powered by Labrador CMS