IMG_2822.JPG
IMG_2822.JPG

En bra ressurs som må implementeres

Oslo kommune skal nå registrere alle ressurser som kan bidra til redning ved fremtidige katastrofer og kriser. Avdelingsleder Kåre Ellingsen i Oslo kommunes beredskapsetat ser på sikkerhetsbransjen som en av disse.

Publisert

Runar Karlsen argumenterer overfor Kåre Ellingsen hvorfor han ønsker at sikkerhetsbransjen må få ta del i beredskapsarbeidet. (Foto: Even Rise)

I siste utgave av Aktuell Sikkerhet ber Runar Karlsen om at sikkerhetsbransjen blir inkludert i myndighetenes nasjonale beredskapsarbeid. Bakgrunnen er at flere hundre vektere bidro betydelig både i akuttfasen og i ukene etter terrorangrepene 22. juli.

Under bransjens temadag mandag, ble det bekreftet at fagsjefen i NHO Service er i ferd med å bli bønnhørt. I alle fall delvis. Avdelingsleder Kåre Ellingsen i Oslo kommunes beredskapsetat bekreftet nemlig at Oslo nå ser på hvordan sikkerhetsbransjen kan inkluderes i deres beredskapsarbeid.

Samtidig roser han innsatsen som bransjen gjorde 22. juli, og sier at det i enhver krise som oppstår er behov for mannskaper som er skolert til å håndtere situasjonen.

– Vi har lært; og det viser seg at det vil være viktig å implementere sikkerhetsbransjen i beredskapsarbeidet. Nå skal først det som skjedde rundt 22. juli evalueres, og deretter skal beredskapsplanleggingen revideres. Spørsmålet er hvordan bransjen kan implementeres, sier Ellingsen.

Han understreker at sikkerhetsbransjen utgjør en menneskelig ressurs i uniform, noe som kan være viktig i situasjoner der politiet kommer til kort.

– I vårt arbeid bryr oss ikke om politiske hensyn med tanke på å slippe private aktører til, sier han.

– Vi er nødt til å spille på lag med sikkerhetsbransjen, legger han til.

Kåre Ellingsen understreker at gjeldende planverk fungerte svært godt i forbindelse med terrorangrepene, og at dette blant annet skyldes ulike former for øvelser i forkant. Samtidig minner han om at alt uansett kan bli bedre, selv om det ikke ble avslørt feil i den innsatsen som ble lagt ned da krisen var et faktum.

– Mange av våre jobbet i samspill med offentlige myndigheter. For å lykkes ordentlig med samspill, må partene trene skikkelig i forkant. Derfor er signalene fra Ellingsen positive, sier Runar Karlsen.

Powered by Labrador CMS