IMG10958ORIG.jpg
IMG10958ORIG.jpg

En million euro til øvelse

EU bidro med en million euro til katastrofeøvelsen SkagEx 11. Erfaringene fra Ytre Oslofjord skal brukes på sterkt trafikkerte skipsleder i Østersjøen og Middelhavet.

Publisert

Sykehusene i Vestfold og Østfold fant det svært krevende å ta i mot så mange "skadde og døde" på kort tid. Alle land og etater som deltok i øvelsen erkjenner at det er et læringspotensial på flere felt. (Foto: DSB)

– Øvelsen var svært realistisk. Alle involverte etater rapporterer at de fikk kjørt seg. Da har vi lykkes med å skape en situasjon som godt kan oppstå. Det var viktig å komme seg over lekenivået, slik at øvelsen virkelig kunne ta tak i folk, sier direktør og øvingsleder Jon A. Lea i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) til NTB.

SkagEx 11, en av tidenes største øvelser, ble gjennomført uten uhell og et 50-talls organisasjoner og etater fra i fire nordiske land deltok. Til sammen var 3000 personer involvert i ”kollisjonen” mellom en passasjerferge og en oljetanker.

Øvelsen ga store mengder ny informasjon som nå skal bearbeides og analyseres. EU viser stor interesse for den fremtidige konklusjonen, og har bidratt med en million euro.

Les tidligere meldinger om øvelsen her og her.

"
Powered by Labrador CMS