Johnny--Brenna-1
Johnny--Brenna-1

Få spor etter ranere

Politiet har svært lite å gå på i jakten på ranerne som på Skedsmokorset lettet en verditransport for et betydelig pengebeløp natt til mandag.

Publisert

Tidligere politimann Johnny Brenna sier til Dagbladet at ranerne på Skedsmokorset kan ha kjøpt en plan av etablerte kriminelle. (Arkivfoto: Jan Tveita)

– Likevel er politiet forsiktige med å snakke om hva de har av informasjon om gjerningsmennene og fluktbilen, skriver Dagbladet.

– Vi har mange enkeltspor å følge, men vi står uten noe gjennombrudd. Derfor holdes kortene tett til brystet. Vi velger å ikke gå ut med bilder eller signalement på ranerne, selv om vi innser at det kan få betydning for tilfanget av tips i saken, sier politiadvokat Eivind Kluge til avisen.

Politiet vet ikke hvor stort beløp ranerne kom unna med. Til Dagbladet sier politiadvokaten at det blir en stor jobb å gå inn i ulike bedrifters regnskap for å finne det eksakte beløpet. Verditransporten fra NOKAS var ute på rute for å fylle minibanker og tømme nattsafer. Ranet skjedde ved DnB NORs minibank på Skedsmo senter. Ifølge Dagbladet hadde verditransportørene kjørt en stor del av sin planlagte rute da ranerne slo til.

Ifølge Dagbladet jobber politiet tett med NOKAS-ledelsen for å kartlegge alle forhold rundt ranet.

– Vi holder alle muligheter åpne, også for at det kan være snakk om en innsidejobb, sier Kluge.

Ingen av verditransportørene kom fysisk til skade, men de brutale ranernes væremåte gjorde at en av dem likevel måtte til legebehandling.

Les mer i Dagbladet om ranet, og hvilke tanker tidligere politimann Johnny Brenna gjør seg om det første verditransportranet i Norge på lang tid.

– Dette ranet har nok blitt planlagt i lang tid. Det er ikke tilfeldig at det skjer der. Det kan ha vært informasjon om at det var mye penger i verditransporten, og så er det ideelle fluktruter i området, sier Brenna til Dagbladet.

"
Powered by Labrador CMS