Statsministerbilen
Statsministerbilen

Flere politikere med livvakter

I kjølvannet av 22. juli har trusler og mishagsytringer mot politikerne økt så sterkt at flere har fått livvakter fra Politiets Sikkerhetstjeneste (PST).

Publisert

Flere politikere har livvakter. (Foto: Jan Tveita)

Et titalls politikere har nå livvakter fra PST rundt seg store deler av døgnet, melder Aftenposten. Det er økningen i antall trusler og mishagsytringer overfor våre folkevalgte og regjeringsmedlemmer som har ført til at PST har funnet det påkrevd å ledsage flere av dem enn noensinne før.

Før bare statsministeren

Tidligere var det bare statsministeren som hadde livvakter på fast basis, men etter 22. juli er det mange flere, blant andre justisministeren, utenriksministeren og forsvarsministeren.

Også andre tiltak

Også flere politikere utenfor regjeringen har nå livvakter fra PST. Aftenposten skriver at avisen vet hvem dette er, men at PST og regjeringen ikke ønsker å kommentere opplysningene.

Jon Fitje, PST. (Foto: Jan Tveita)

– Når det gjelder de enkelte statsrådene, så har de den beskyttelsen og de tiltakene som vi mener er nødvendige ut fra det aktuelle trusselbildet. I enkelte situasjoner kan det bli forsterket og i andre situasjoner kan det bli redusert, sier avdelingsdirektør Jon Fitje, leder av analyseavdelingen i PST, til Aftenposten. Han bekrefter overfor avisen at sikkerheten er styrket.

– Vi har sett behov for å styrke sikkerheten rundt enkelte myndighetspersoner, og livvakter er ett virkemiddel, det mest inngripende, men det finnes selvsagt andre tiltak også, sier Fitje til avisen.

(Aftenposten)

Powered by Labrador CMS