vektere oslonatta.jpg
vektere oslonatta.jpg

Godt mottatt i Oslo-natta

Sikkerhetsbransjens gratisinnsats for et tryggere et tryggere Oslo sentrum, ble lagt merke til i helga. Tilstedeværelsen bidro til at anmeldte sex-overgrep ble redusert fra seks til null.

Publisert

Sist helg deltok 16 vektere i innsatsen mot overfallsvoldtekter i Oslo. Til helga skal hele 20 vektere være med, i tillegg til vekterne som koordinerer innsatsen fra operasjonssentralen hos Skan-kontroll. (Foto: Privat)

For halvannen uke siden ble det anmeldt seks tilfeller av seksuelle overgrep i Oslo på en helg, deriblant flere overfallsvoldtekter eller forsøk på dette. Myndigheter, frivillige organisasjoner og andre samfunnsengasjerte mobiliserte raskt. Oslo sentrum var derfor fylt med forebyggende aktiviteter langt ut over det normale natt til lørdag og søndag i helga.

Sikkerhetsbransjen var blant dem som tok ansvar. Securitas, NOKAS, G4S og Skan-kontroll stilte hver med fire vektere som bidro med forebyggende aktivitet. Dette skjedde i nøye samarbeid med politiet. Skan-kontrolls operasjonssentral var i tillegg betjent for å koordinere innsatsen. Kostnadene med aksjonen tok sikkerhetsselskapene selv.

– Tilbakemeldingene fra både politiet, kommunen og øvrige organisasjoner som er involvert i arbeidet med å skape en tryggere by, er kun positive. Det samme gjelder osloborgerne som vekterne møtte mens de var ute på jobb. Alle synes det er betryggende og flott at sikkerhetsbransjen i to helger stiller med gratis vektere for å forebygge overfallsvoldtekter og annen kriminalitet, sier fagsjef Runar Karlsen i NHO Service.

Også til helga stiller sikkerhetsbransjen med ekstra mannskaper i Oslo sentrum. Denne gangen stiller også ISS Secury System med to biler og fire vektere. Dermed er sikkerhetsbransjens totale bidrag til samfunnsdugnaden ti biler og 20 vektere. I tillegg skal to vektere jobbe inne på Skan-kontrolls operasjonssentral. I tillegg til å følge opp vekternes innsats, vil de også følge opp andre frivillige, blant annet ordensvakter og organiserte dugnadsaksjoner i bydelene.

Sikkerhetsbransjen understreker at de ikke deltar for å gjøre politioppgaver, men for å være tilstede med utdannet personell som kan bidra på en forebyggende måte sett i sammenheng med den siste tidens kriminalitetsutvikling.

Powered by Labrador CMS