Bærbar pc

Hacker må møte i retten

Politiet mener en 21-åring hacket seg inn på flere enn 200 datamaskiner, i tillegg til å gjennomføre fiktive salg på Finn.no. Nå må han møte i retten og svare for svindel i millionklassen.

Publisert

En ung mann fra Haugesund må møte i retten, blant annet for å ha hacket flere enn 200 datamaskiner på jakt etter kredittkortopplysninger.

Det er Haugesunds Avis, h-avis.no, som skriver om hackeren. Avisen opplyser at politiet mener 21-åringen skal ha tilegnet seg verdier for 1,2 millioner kroner. Han har vært i politiets varetekt siden i fjor sommer.

Til avisen sier politiinspektør Thor Arne Reitan ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt at det skal være gjennomført svindel for cirka en million kroner. I tillegg kommer 230 000 kroner som formelt betegnes som tyveri. Det skal også ha vært forsøkt svindel for ytterligere nesten 400 000 kroner, men dette er stoppet før han har klart å tilegne seg verdiene.

– Saken har resultert i en svært omfattende tiltale. Den er på hele 24 sider, skriver avisen.

Det skal være ved hjelp av en såkalt trojaner mannen hacket seg inn på flere enn 200 datamaskiner på jakt etter kredittkortopplysninger.

Les mer om 21-åringens svindel i Haugesunds Avis.

Powered by Labrador CMS