politi

Helt klart uheldig

Uniformeringen av NVC Security sine vaktbiler er ifølge Politidirektoratet i strid med regelverket. Nå vil de ha slutt på at Egersund-firmaets biler fremstår som politibiler.

Publisert

Politidirektoratet mener bilene til NVC Security ligner for mye på politiets egne Passater (bildet). (Arkivfoto: Jan Tveita)

I et brev fra avdelingsdirektør Christian Budsberg Pettersen i direktoratets juridiske avdeling, går det fram at Rogaland politidistrikt må ta affære i saken.

- Med bakgrunn i bildet Politidirektoratet er forelagt, mener direktoratet at vekterbilen har så mange likheter med politiets uniformerte biler at den lett vil kunne forveksles med en politibil, heter det i brevet.

Politidirektoratet understreker at vaktvirksomhetsloven pålegger vaktselskapene at uniformering av så vel biler som annet materiell skal godkjennes av politiet. Bakgrunnen for denne bestemmelsen var nettopp at vaktselskaper i enkelte tilfeller uniformerer seg for å fremstå mest mulig likt politiet.

Aktuell Sikkerhet er et av flere medier som tidligere har omtalt bilene i NVC Security. De har utstyrt flere Passater med farger som er identiske med politiets uniformerte biler. Teksten ”Politi” er erstattet med ”NVC Security”.

Hos Politiforum kan du sammenligne bilene og lese mer om saken.

"
Powered by Labrador CMS