steria2959_medium.jpg
steria2959_medium.jpg

IT-budsjettene økes

Markedet for leverandører av datasikkerhet kan være økende. En undersøkelse viser nemlig at 26 prosent av de spurte IT-sjefene har fått oppjustert sine budsjetter med ti prosent eller mer.

Publisert

- Når det gjelder konstruktiv og fremtidsrettet IT-ledelse, er det rom for forbedring, sier Anders Lindgren i Steria. (Foto: Johnny Syversen)

– Veksten i IT-budsjettene fortsetter fra i fjor, og fremstår som sunn. Samtidig ser vi at bare åtte prosent av de norske bedriftene og organisasjonene i undersøkelsen har kuttet i sine budsjetter. Dette er det laveste tallet siden finanskrisen, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren i Steira.

Undersøkelsen ”IT-sjefens utfordringer” er gjennomført av Synovate på oppdrag fra Steira. Sistnevnte er et av Europas ti største IT-konsulentselskaper.

Det er drift og vedlikehold som fremdeles sluker store deler av IT-budsjettene. Nesten fire av ti av de norske virksomhetene i undersøkelsen bruker mer en 60 prosent av IT-budsjettet til dette.

– Bedrifter som bruker store deler av IT-budsjettet sitt på drift og vedlikehold, har lite spillerom for en konstruktiv og fremtidsrettet IT-ledelse. Her er det rom for forbedring, sier Lindgren.

Undersøkelsen forteller også at samarbeidsklimaet mellom IT-ledelsen og toppledelsen er best i Norge. Blant de nær 200 norske IT-sjefene som deltok i undersøkelsen, mener 64 prosent at ledelsen i deres bedrift er svært eller ganske villig til å investere i IT som et strategisk virkemiddel.

Powered by Labrador CMS