Inga-Marte-Thorkildsen.jpg

Jobber fortløpende med rutinene

Lars Kristian Larsen i Securitas Direct beklager overfor ”TV 2 hjelper deg” at enkelte oppfatter selskapets salgsmetodikk som inspeksjon av brannvarslere, og ikke som oppsøkende salgsvirksomhet.

Publisert

- Selgeren var en påtatt hyggelig type, sier Inga Marte Thorkildsen etter besøket fra Securitas Direct. (Foto: Knut Åserud, SV)

Lars Kristian Larsen sier til TV 2 at Securitas Direct nå har endret forhåndsvarslingen om selgernes ankomst. Endringen skal ha tydeliggjort at beboerne får et ”uforpliktende tilbud” gjennom en brannvarsel-sjekk.

Det er ”TV 2 hjelper deg” som har tatt opp alarmselskapets salgsrutiner. Forbrukerombudet har ifølge kanalen refset Securitas Direct etter at en rekke nordmenn skal ha følt seg lurt av selgere som utgir seg for å være inspektører. Larsen bekrefter overfor TV 2 at selskapet har mottatt brev fra Forbrukerombudet. De jobbet mye for å få ferdig tilsvaret som skulle returneres innen 17. februar.

– Forbrukerombudet reagerer på grunn av klager om at Securitas Direct lurer seg inn til folk under falske premisser. Det er en framgangsmåte man ikke skal bruke. Hvis man skal selge må man gjøre det klart at det er det man skal. Det skal også gjøres klart hvilket selskap man representerer, sier Tonje Hovde Skjelbostad i Forbrukerombudet til ”TV 2 hjelper deg”.

– Vi ønsker ikke at vår markedsføring skal støte noen. Vi har ingen intensjon om at noen skal føres bak lyset. Vi lærer ikke opp ansatte på denne måten. Og det er trist at folk ser på oss som en useriøs aktør. Vi jobber fortløpende med rutinene, sier Lars Kristian Larsen til TV 2.

– Jeg registrerer at salgsmetodikken vi bruker når vi banker på dører kan bli misoppfattet, og det må vi gjøre noe med. Hvis kunden oppfatter at vi er der etter avtale med borettslag eller kommunen, har vi en utfordring. Det har aldri vært vår hensikt, legger han til.

– Et stort selskap som Securitas Direct kan ikke være bekjente av sånne salgstriks. De burde vite bedre enn å banke på døra til folk og utgi seg for å være noe annet enn selgere, sier Tonje Hovde Skjelbostad til ”TV 2 hjelper deg”.

Les ”TV 2 hjelper deg” sin sak her.

Ønsker du tilsendt gratis nyhetsbrev fra Aktuell Sikkerhet, klikker du her.

"
Powered by Labrador CMS