IMG_2873.JPG
IMG_2873.JPG

Lærer sikkerhet i London

Statsråd Rigmor Aasrud er i dag og i morgen i London for å se på, og lære av, tiltakene Storbritannia iverksatte etter terrorangrepet i 2005. Datasikkerhet er et av temaene under oppholdet.

Publisert

Statsråd Rigmor Aasrud under Sikkerhetskonferansen. (Foto: Even Rise)

I tillegg til datasikkerhet, vil fornyings-, administrasjons- og kirkeministeren få innblikk i vurderinger knyttet til samling eller spredning av regjeringsbygninger, åpenhet og overordnede strategier.

Rigmor Aasrud vil under det to dager lange oppholdet blant annet ha møte med to ministere og kvinnen som leder regjeringens kampanje for å få ti millioner eldre briter på nett.

Fredag skal Aasrud i møte med The Royal Institute of International Affairs Chatham House, hvor temaet blir ”Cyber Security and UK´s Critical National Infrastructure”.

I dag vil hun få høre om sikkerheten rundt den britiske regjeringen, digital inkludering og ulike temaer innen cybersikkerhet for øvrig.

– Etter 22. juli har det slått meg hvor avhengige vi var i forbindelse med krisehåndteringen, både lokalt og nasjonalt, av de elektroniske tjenestene og all den informasjonen som flyter rundt i internettuniverset, sa Aasrud da hun åpnet Sikkerhetskonferansen i regi av Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) forleden.

– Samfunnet er avhengig av IKT og internett. Informasjonssikkerheten blir dermed en stadig viktigere faktor. Hvem er det så som skal ta ansvar for informasjonssikkerheten i samfunnet? Historisk har en av statens viktigste roller vært å sørge for sikkerheten for sine innbyggere. Utbredelse av IKT og den omfattende digitaliseringen av det norske samfunnet, har skapt nye utfordringer med hensyn til hvordan staten i praksis skal ivareta sitt ansvar, og – ikke minst – hvordan vi tenker organiseringen av samfunnssikkerheten generelt, sa hun videre, i foredraget, "En ny tids trusler krever en ny tids IKT-sikkerhet", du kan lese i sin helhet hos NSR.

"
Powered by Labrador CMS