Bærbar pc

Leter gjennom 100 000 passord i sekundet

Mange tror kreative passord er nok for å hindre utenforstående i å ta seg inn i nettverk eller pc-en. Ifølge PC World Norge finnes det imidlertid løsninger som i en pc kan teste ut over 100 000 passord per sekund.

Publisert

- Mange er late med passord, slår PC World fast.

– Passordet er i dag låsen som skal hindre at hvem som helst får tilgang til dine private data, tjenester du bruker eller bedriftens ressurser. Mange er late når det gjelder å sikre blant annet pc-er, skriver PC World Norge.

I en artikkel påpeker bladet at det ikke bare er denne latskapen som kan være katastrofal. De understreker også at man ikke kan være trygg selv om eieren velger seg ut et kreativt passord.

– Et kreativt passord kan være vanskelig for en person å gjette seg fram til, men i dag har man løsninger som i en vanlig pc kan teste ut over 100 000 passord per sekund, skriver bladet, som viser praktiske eksempler på hvordan man i enkelte tilfeller kan komme seg forbi passordet, samt hvordan man får fram passord i klartekst gjennom gratis programvare, skriver PC World.

– Programmet er ikke spesielt vanskelig å benytte. Og fordi mange ofte benytter samme passord mange steder, vil det gi store problemer dersom det kommer andre til kunnskap, legger de til.

Les mer om passordsikring i denne omfattende reportasjen hos PC World Norge.

"
Powered by Labrador CMS