IMG_0995.JPG
IMG_0995.JPG

Millionstøtte til heltids-prosjekt

Securitas (STAS) har fått 1 450 000 kroner fra Stortinget til prosjektet ”Heltidsmuligheter”. I tillegg bidrar bedriften selv med én million kroner. Målsetningen er å halvere antallet som jobber ufrivillig deltid i selskapet.

Publisert

Securitas satser en million kroner, etter inititativ fra tillitsvalgte Terje Mikkelsen, på et prosjekt for å redusere antall deltidsansatte. (Foto: Even Rise)

– Vi regner med at det er cirka 500 som jobber ufrivillig deltid. Vi vil ha tallet ned til 250, sier Terje Mikkelsen, som er hovedtillitsvalgt i STAS (Securitas Transport Aviation) til Arbeidsmanden.

Ifølge bladet var det han som tok initiativet etter at prosjektmidlene på totalt 25 millioner kroner var utlyst. Det generelle formålet med midlene er reduksjon i ufrivillig deltidsarbeid. I tillitsmannsapparatet har det i mange år vært fokusert på deltidsproblematikken.

– Dette prosjektet gir oss mulighet til å se på ting som vi ellers ikke hadde hatt ressurser til å se på, sier daglig leder Dorothy Billett til Arbeidsmanden.

Hun tente umiddelbart på ideen etter at Mikkelsen hadde tatt den opp med henne.

Arbeidsmanden skriver at 60 prosent av de ansatte i Stas jobber deltid. De opplever stor turnover, og 80 prosent av dem som slutter er deltidsansatte.

– Jeg skjønner jo at de som jobber deltid slutter. Det går ikke an å leve av en deltidsstilling. Man må løpe etter ekstravakter hele tiden. Det er veldig slitsomt, sier Mikkelsen til Arbeidsmanden, som utgis av Norsk Arbeidsmandsforbund.

På nyåret skal det ansettes en prosjektleder. En forutsetning for tildelingen av prosjektmidler er at erfaringene skal deles med resten av bransjen.

Les mer i Arbeidsmanden.

"
Powered by Labrador CMS