IMG_2382.JPG

Mister vi all kontroll?

Mengden skybaserte lagringsmuligheter gjør at Terje Wold lurer på om vi er i ferd med å miste all kontroll. Han advarer mot manglende kryptering og sikringstiltak.

Publisert

- Det er ikke enkelt for bedriftsledere å vite hvilke lagringsmuligheter de bør bruke, sier Terje Wold. (Foto: Even Rise)

Det var i forlengelsen av årsmøtet i Næringslivets Sikkerhetsråd at Invenias administrerende direktør, Terje Wold, snakket om sikkerheten rundt skybasert lagring av data.

– Det hevdes fra mange leverandører at sikkerheten er ivaretatt gjennom nødvendig kryptering. Men i mange tilfeller viser det seg at sikkerheten ikke er tilfredsstillende, advarte Wold.

Han viste til en rekke eksempler der kryptering enten ikke eksisterer, eller at den kunne vært iverksatt på mer effektive tidspunkter enn hva som ofte er tilfelle. Flere av eksemplene var hentet fra store og anerkjente lagringsvarianter.

Invenia AS er Tromsøbedriften som har utviklet Yoobits, en løsning Wold hevder er sikker når det gjelder deling og lagring av data.

Her kan du studere løsningen nærmere.

Når Næringslivets Sikkerhetsråd arrangerer sikkerhetskonferanse i september, vil Wold delta med en fyldig presentasjon av Yoobits. I sitt årsmøtefordrag i går snakket han mer generelt om hvor viktig det er å være bevisst for å unngå at data kommer på avveie i skybaserte lagringsmuligheter uten tilfredsstillende sikring.

– For bedriftsledere er det ikke alltid like enkelt å vite hva som er sikkert eller ikke, sier Wold.

Her kan du lese om Sikkerhetskonferansen i regi av Næringslivets Sikkerhetsråd.

"
Powered by Labrador CMS