iPhone

Mobilsikkerhet viktigere enn du tror

I stadig mer avanserte mobiltelefoner, ligger det lagret mer og mer sensitiv bedriftsinformasjon. Slurv med sikkerheten kan gi uante følger.

Publisert

I Aftenposten hevdes det at smarttelefonen potensielt er en av våre farligste eiendeler når det kommer til personvern. (Foto: Oregano.no)

Sikring av innholdet i mobiltelefoner kan være avgjørende for å hindre at forretningshemmeligheter kommer på avveie. En undersøkelse gjennomført av Norstat for Telenor, ble nylig presentert i Aftenposten. Denne viser at mobilbransjen regner med at sju av ti telefoner som selges i 2011 vil være smarttelefoner.

– Slike mobiltelefoner lar brukerne kjøre avansert programvare, surfe på nettet og lese e-post. Smartere telefoner betyr at vi går rundt med mer informasjon utenfor bedriften. Nå er det ikke lenger bare bilder og tekstmeldinger som kan komme på avveie om mobiltelefonen havner i feil hender, skriver NorSIS på sine hjemmesider.

De anbefaler at du gjør dette for å sikre informasjonen som ligger på mobiltelefonen:

  • Aktiver pinkode eller mønstergjenkjenning for å åpne telefonen hver gang (også når den åpnes fra dvale)
  • Bruk antivirusprogramvare
  • Fjernsletting av mobilen gjør at du kan slette alt innholdet på telefonen hvis man skulle være uheldig å miste den
  • Hold antall installerte applikasjoner på telefonen til et minimum. Selv om det i dag ikke er mange «ondsinnede» applikasjoner, er dette ingen garanti.
  • Ikke la deg lure til å installere applikasjoner eller annet som sendes til deg vi lenker, e-post eller annet. Dette kan være uønskede programmer.

Aftenposten skriver at to av ti velger å slå av PIN-koden på SIM-kortet, noe som gjør at telefonen er helt uten beskyttelse.

– Dette er dårlig nytt for sikkerheten i til norske bedrifter, sier Abraham Foss som er leder for bedriftsmarkedet i Telenor.

Les mer om mobilsikkerhet i Aftenposten.

"
Powered by Labrador CMS