IMG_8387.JPG
IMG_8387.JPG

NOKAS kjøper ingeniørselskap

NOKAS har sikret seg 51 prosent av aksjene i BST - Brann og Sikkerhetsteknikk AS. Dermed er de kommet ytterligere et skritt på veien mot målet om å bli en av Europas ledende totalleverandører av sikkerhet og sikring av verdier.

Publisert

Konsernsjef Heine Wang varsler flere oppkjøp i Norden i året som kommer. (Arkivfoto: Even Rise)

NOKAS BST AS blir navnet på det nye selskapet. BST er et rådgivende ingeniørselskap innen brannteknikk, prosjekt, byggeledelse og SHA (HMS).

Selskapet har sentral godkjenning i høyeste tiltaksklasse for alle brannkoder. De tilbyr uavhengig rådgivning innen hele verdikjeden, fra planlegging og design til prosjektledelse og oppfølging.

BST, som også har også egen kursavdeling, omsatte for 20 millioner kroner i fjor.

– NOKAS bygger seg opp som en tydelig leverandør av security og safety, og har store planer om å videreutvikle tjenester og produkter i hele HMS-kjeden. For å sikre denne utviklingen har NOKAS Safety skaffet seg topp kompetanse innen både beredskap, samordning og brannteknikk, sier direktør Trond Ingebretsen.

Han mener satsningen på brannteknisk kompetanse vil styrke deres posisjon og evne til å konkurrere innenfor alle sektorer.

– NOKAS er en stor leverandør av tjenester til industri og næring, både innen operativt arbeid og rådgivning. BST vil bli en integrert del av vår virksomhet, og blir samlokalisert med våre eksisterende enheter i Oslo og Grenland, sier Ingebretsen.

– Vi har store ambisjoner om å vokse innenfor sikkerhet og beredskap i Skandinavia. Vi ser leveranse av kompetanse og tekniske løsninger, sammen med våre manuelle tjenester, som spesielt spennende innenfor safety-området. Dette er et marked som vokser, og er en viktig del av en total HMS-leveranse, sier Børge Fredheim, som leder security- og safetydivisjonen i NOKAS.

NOKAS har det siste året kjøpt flere selskaper, blant annet i Sverige og Danmark.

– Vi har ambisjoner om å gjennomføre flere oppkjøp i Norden i løpet av 2012, sier konsernsjef Heine Wang.

Powered by Labrador CMS