Espen Thorgersen Infratek.jpg

Ny akkrediteringsstandard satt under VM

10 000 personer ble akkreditert gjennom det nye og høyteknologiske systemet Infratek leverte til ski-VM i Holmenkollen. Erfaringene er svært gode.

Publisert

Salgsdirektør Espen Thorgersen sier at generasjonen akkrediteringssystem som ble brukt under VM gir økt sikkerhet, bedre mobilitet og bedre brukervennlighet.

- Denne nye generasjonen systemer gir økt sikkerhet, bedre mobilitet og brukervennlighet. Ettersom sikkerhetskravene rundt store arrangementer stadig blir høyere, opplever vi økt etterspørsel etter våre akkrediteringssystemer, sier Espen Thorgersen, salgsdirektør i Infratek Sikkerhet.

Akkrediteringssystemet bygger ifølge Infratek på eksisterende teknologi innenfor adgangskontroll, men ny teknologi innen akkreditering og mobil identifikasjon. Systemet opererer med HID iCLASS teknologi, som er en sikker teknologi med tanke på kopiering. Tradisjonelle akkrediteringssystem benytter i stor grad strekkode (barcode) som avlesningsteknologi. Dette er enkelt å kopiere og kan dermed utgjøre en sikkerhetsrisiko for arrangementet.

HID iCLASS teknologi er ifølge en pressemelding fra Infratek en berøringsfri kortteknologi som overfører all nødvendig informasjon fra en ”chip” i akkrediteringskortet til håndholdte (mobile) eller fastmonterte kortlesere.

- At systemet kommuniserte online på det trådløse nettverket i Holmenkollen, medførte rask kommunikasjon mellom kort, kortleser og den sentrale serveren i akkrediteringssenteret. Den mobile enheten viste bilder og annen nødvendig informasjon om den akkrediterte for å opprettholde sikkerheten og kontrollen i anlegget. Og med få tastetrykk i akkrediteringssenteret kunne man administrere adgangstillatelser med en gang, forteller Thorgersen i en pressemelding.

Sikkerhetspersonell i inngangspartiene var utstyrt med håndholdte kortlesere under arrangementet. Dette ga økt mobilitet og resursene kunne til enhver tid benyttes der det var mest hensiktsmessig.

- Dette gjorde sikkerhetssystemet og løsningen til Ski-VM 2011 unikt sammenlignet med andre arrangement av denne typen, både sikkerhetsmessig og høyteknologisk. Den nye generasjonen av akkrediteringssystemer er i ferd med å bli standarden. Vi opplever en stadig økende etterspørsel etter systemer som opprettholder høye krav til sikkerhet og fleksibilitet, sier Thorgersen.

Fra før har selskapet levert et komplett sikkerhetssystem til skianlegget i Holmenkollen. Systemet består av flere hundre alarmpunkter, kortlesere og overvåkningskameraer som er koblet til Infrateks driftsentral i Bergen hvor overvåkningen foregår 24 timer i døgnet.

Powered by Labrador CMS