Økt etterspørsel etter livvakter

Sikkerhetsselskapet V.I.P Protection & Security får ifølge Nettavisen stadig flere livvakt-oppdrag. Årsaken skal være overfallsvoldtektene i Oslo.

Publisert

– Oppdragsmengden har økt, og flere ønsker rådgivning og bistand i forhold til privatetterforskning. Bruken av livvakttjenesten vår har økt jevnt siden august i fjor. Her har vi rundt fem oppdrag i måneden for privatpersoner, sier administrerende direktør Ken Torkildsen til Nettavisen.

De største vekterselskapene har gjennom to helger i november bidratt med 20 vektere på samfunnsdugnad for å forebygge voldtektsbølgen i Oslo. Nå forteller Torkildsen at alle overfallsvoldtektene har gjort de siste månedene spesielt arbeidskrevende for hans selskap.

– Overfallsvoldtektene i Oslo har gjort at vi har fått mange henvendelser, spesielt i forbindelse med livvakttjenester. Mang har kontaktet oss fordi de ønsker eskorte til og fra byen, og til og fra fester. Siden august har vi blitt kontaktet av mer enn 30 jenter i alderen 18 til 35 år. Felles for alle er at de er redde for å gå ut etter at det har blitt mørkt. I 18 av tilfellene har vi blitt engasjert for å trygge sikkerheten deres, sier Torkildsen til Nettavisen.

Ifølge Nettavisen blir kvinnene som velger å engasjere firmaet utstyrt med overvåkingsutstyr.

– Ved hjelp av en avlyttingsbrikke kan vi følge med på hva som blir sagt eller hvem de er sammen med, sier Torkildsen til Nettavisen, og legger til at oppdragsgiveren kan kommunisere med livvaktene, og at de også kan ustyres med knappenålskamera eller annet overvåkingsutstyr.

Powered by Labrador CMS