Bærbar pc

Pass deg for falske invitasjoner

Facebook-konkurrenten Google + er lansert, og det advares nå mot falske invitasjoner som kan gi fremmede tilgang på datamaskinen din.

Publisert

DinSide oppfordrer deg til ikke å la deg lure av falske Google+-invitasjoner. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Det er IT-sikkerhetsbloggen Naked Security som har gått ut med advarselen. I forbindelse med lanseringen har uærlige sjeler begynt å sende ut invitasjoner til Google +, invitasjoner som lett kan oppfattes som ekte. Det oppfordres derfor til ikke å klikke på link til det sosiale mediet i eposter som kommer fra ukjent avsender.

– Klikker du på dem, havner du slettes ikke hos Google+, men til nettjenester som vi selge deg Viagra eller andre klassiske spam-produkter. Det kan heller ikke utelukkes at disse nettstedene inneholder uhumskheter som kan innebære en viss sikkerhetsrisiko, skriver DinSide.

Det var for en ukes tid siden Google lanserte Google+ som er deres svar på Facebook.

– Konseptet ligner veldig mye på Facebook. Det gir brukerne mulighet til å dele og diskutere personlig status, bilder og lenker med venner. Til forskjell fra Facebook tvinger Google deg til å dele inn vennene dine i grupper fra første stund, og ikke som et valgalternativ, skriver VG Nett.

Ifølge VG understreker Google at Google+ er et prosjekt, og at de selv ikke omtaler det som en tjeneste eller et nettverk. Dette underbygges av en kommentar skrevet av MG Siegler, journalist hos Techcrunch.

– Google prøver foreløpig å tone ned prosjektet. Det er ikke fordi de ikke har store forhåpninger, eller fordi de ikke tror det blir bra. Det er fordi det de nå bare viser frem en liten del av et langt større bilde. For dem er Google+ mer enn et sosialt produkt eller en sosial strategi. Det er en utvidelse av selve produktet Google, kommenterer MG Siegler, journalist hos Techcrunch.

"
Powered by Labrador CMS