IMG_0964.JPG

Pinkode i pekefingeren

– Fremtidens pinkode kan ligge i kroppen. Det mener leder Christian Meyer i Prosjekt ID-tyveri ved Norsk Senter for informasjonssikring (NorSIS).

Publisert

Pekefingeren har lenge vært avgjørende ved pålogging til enkelte pc'er,men i fremtiden kan biometri bli ditt viktigste passord også ved for eksempelbruk av minibankkort.

Det er Dagbladet som skriver at bruken av biometri er løsningen for fremtiden, noe som for eksempel kan bety at pekefingeren blir den nye ”pinkoden” når du skal aktivere minibankkortet, adgangskortet på jobben, ID-kort og pass. Påstanden er basert på uttalelser fra Christian Meyer.

– Og skal vi tro ekspertene, er dette den beste løsningen for å hindre id-tyveri, kortsvindel og hindre hackeangrep mot banken, skriver Dagbladet.

– Vi ser en økning i omfanget av identitetstyveri. Vi ser behov for en sterkere sikring av personopplysninger, som må balanseres i forhold til brukervennlighet, sier Meyer til Dagbladet.

En undersøkelse gjennomført av TNS Gallup sier at 124 000 nordmenn er utsatt for ID-tyveri de to siste årene. Politidirektoratet har ifølge avisen ferske tall som viser at 537 norske pass forsvant i posten i fjor. Dette er en økning på mer enn 65 prosent fra 2009. I fjor meldte 2319 nordmenn at passet deres var blitt stjålet.

For å hindre ID-tyveri i fremtiden, mener Meyer det er et viktig bidrag å la kroppen fungere som pinkode.

– Det er mange dyktige folk i dette systemet. Svindelsiden har ligget foran lenge. Vårt samfunn er tillitsbasert, noe som betyr at vi er naive og derfor deler ut informasjon uten å tenke oss om. Derfor er ”autentisering”, en bekreftelse på identitet, viktig. Man kan se for at id-en din er som et brukernavn og autentisering er som et passord, sier Meyer til Dagbladet.

Les mer hva Dagbladet skriver, blant annet om motforestillinger når det gjelder bruk av biometri, her.

Meld deg på Aktuell Sikkerhets ukentlige nyhetsbrev her.

"
Powered by Labrador CMS