Pris for sårbarhetsanalyse

FFI-forsker Janne Hagen er tildelt ITAKT-prisen for mangeårig kartlegging og analyse av samfunnets sårbarhet innen Internett og telekommunikasjon.

Publisert

ITAKT-prisen er på 20 000 kroner, og tildeles den eller de som har utmerket seg når det gjelder kriminalitetsbekjempelse innen telekommunikasjons- og internettsektoren.

Janne Hagen, som er forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), kvitterte med et foredrag da hun da ble tildelt prisen under ITAKTs årsmøte.

– Janne er en meget velfortjent prisvinner. Hun har gjennom 15 år stått sentralt i arbeidet med å kartlegge og analysere samfunnets sårbarhet gjennom de seks såkalte BAS-prosjektene; Beskuelse av samfunnet, sier styreleder Henrik Seip i ITAKT.

Hagen har siden 1996 vært tilknyttet FFI. Hun var blant annet medlem i Datakrimutvalget i Næringslivets Sikkerhetsråd i fjor.

– Jeg er svært takknemlig for ITAKT-prisen. Internett og telekommunikasjon er nervetrådene i samfunnet vårt, og informasjons- og kommunikasjonsteknologi står helt sentralt i BAS-arbeidet ved FFI. En påskjønnelse fra IKT-bransjen er spesielt oppmuntrende da det bærer budskap om at de verdsetter det arbeidet vi har gjort. Det gjelder både med tanke på beredskap og nasjonal sikkerhet, sier Janne Hagen.

Les mer om prisen og prisvinneren på FFI sine nettsider, hvor sitatene i denne saken er hentet fra.

Her kan du lese mer om Janne Hagens forskning.

"
Powered by Labrador CMS