norsktipping_fasade.jpg

Proact leverer til Norsk Tipping

Norsk Tipping har valgt leverandør av lagringsutstyr og SAN-infrastrutur til sitt nye datasenter. Avtalen med Proact kan strekke seg opp mot 30 millioner kroner.

Publisert

Norsk Tipping har valgt Proact til å levere blant annet lagringsutstyr til sitt nye datasenter. (Foto: Norsk Tipping)

– Norsk Tipping stiller svært høye krav til oppetid, ytelse, sikkerhet og fleksibilitet. Dette er en prestisjekontrakt som vi er svært stolte over å ha vunnet, sier administrerende direktør Eirik Pedersen i Proact IT Norge.

Tidligere i år ferdigstilte Norsk Tipping et 5000 kvadratmeter stort nybygg i Hamar som skal romme selskapets IT-funksjoner. I kjelleren er det bygget to speilvendte datahaller som sørger for at omtrent all informasjon ligger dublert. Dette minimerer risikoen for nedetid både hos Norsk Tipping og cirka 4000 kommisjonærer rundt i Norge.

Anbudsbeskrivelsen omfatter en avtale på opp mot 30 millioner kroner over en treårsperiode, med opsjon på ytterligere ett år.

I hver datahall skal Proact installere en lagringskapasitet på cirka 120 terabyte (TB), samt 600 TB med backupkapasitet.

Proact skal også stå for opplæring, testing, dokumentasjon, feilretting, support og vedlikehold av løsningen.

Proact markedsfører seg som en frittstående fullservicespesialist innen lagring, backup/restore, arkivering og katastrofesikring. De hjelper bedrifter med å sikre virksomhetskritiske applikasjoner og data. I Norge har selskapet over 70 ansatte fordelt på fire kontorer. Etter 17 år i Norge har Proact, som også har 33 kontorer fordelt på totalt 13 land, levert over 50 Quardrillion bytes og oppnådd en markedsandel på 19 prosent når det gjelder avansert lagring.

Powered by Labrador CMS