Reddet av Securitas-vekter

Takket være en vekter fra Securitas, ble en mann som hang spiddet fast på en port i Oslo sentrum, oppdaget lørdag kveld. Mannen ble kjørt til legebehandling med stort blodtap.

Publisert

Det var like før midnatt lørdag, at mannen i 60-årene trolig forsøkte å klatre over en port i Christian Kroghs gate i Oslo sentrum. Da han var i ferd med å komme seg over på den andre siden, ble han hengende fast i låret på piggene oppe på porten. Og derfra klarte han ikke å rikke seg. Det førte ifølge VGNett til at han ble hengende med hodet ned.

- Vekteren som oppdaget den uheldige personen fikk raskt varslet nødetatene slik at redningsarbeidet kom raskt i gang. Selv om vekterne våre oppdager mye rart på sine nattlige inspeksjoner, er kanskje dette en av de mer uvanlige hendelsene. All honnør til vekteren som fulgte alle prosedyrer, og som ble hos mannen og holdt motet hans oppe til redningsmannskapene kom til stedet, sier markeds- og informasjonssjef Andre Thomsgård i Securitas til Aktuell Sikkerhet.

– Vekteren varslet politiet. Mannen har lidd stort blodtap, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad ved Oslo politidistrikt til VGNett.

Brannvesenet måtte blant annet bistå med snorkelbil for at det skulle la seg gjøre å frigjøre mannen fra piggene oppe på porten.

Skadene mannen ble påført skal ifølge VGNett ikke ha vært livstruende. Det er heller ingen mistanke om at mannen ble sittende fast på porten som følge av at han eventuelt hadde kriminelle hensikter med å komme seg over på den andre siden. Politiet har ifølge avisen rutinemessig opprettet sak i håp om å finne ut hva som faktisk skjedde før Securitas-vekteren oppdaget mannen.

– Det kan også tenkes at han har hoppet fra et høyere nivå og blitt hengende fast i porten. Mest sannsynlig er det under et forsøk på å klatre over at det har gått galt, sier Hjulstad til VGNett.

Powered by Labrador CMS