Reisanen_070130 130.jpg

Reisænen velger nye utfordringer

Rolf Gunnar Reisænen slutter som direktør for vaktvirksomheten i G4S. Hvem som overtar jobben hans er foreløpig ikke kjent.

Publisert

Rolf Gunnar Reisænen skal heretter konsentrere seg om flyplassikkerhet. (Foto: G4S)

– Jeg har signalisert at jeg ønsker nye utfordringer, og da er det jo gledelig at jeg blir vist en slik tillit, sier Rolf Gunnar Reisænen.

G4S er på hugget og vil styrke posisjonen sin innen flyplassikkerhet i hele Norden. Derfor sier Reisænen fra seg direktørstillingen for G4S sin vaktvirksomhet i Norge, for helt og fullt å kunne konsentrere seg om konsernets stasning innen dette området. Han vil fortsatt være administrerende direktør for G4S Aviation Security AS (Gardermoen), men får i tillegg det nye ansvarsområdet som er underlagt stillingen nordic aviation development director.

– Jeg skal ha det overordnede ansvaret for videreutviklingen av luftfartssikkerheten i de nordiske landene. Potensialet er stort, sier Reisænen.

Når det gjelder flyplassikkerhet står utfordringene i kø for hele bransjen. Ikke før har Reisænen fått begynt, før anbudet på Arlanda i Stockholm avgjøres. Det skjer før jul. Og ved inngangen til 2012, starter anbudsprosessen på Gardermoen. Der er G4S allerede inne med 750 vektere, og selskapet omsetter for 300 millioner kroner årlig. Ved utgangen av kommende år avgjøres det om G4S får fornyet tilliten.

– Konkurransen er hard, og anbudsarbeidet tar vi veldig seriøst. Ingen ting er gitt, men jeg mener vi er godt posisjonert til fortsatt å få jobbe på Oslo Lufthavn Gardermoen. Målet vårt er å overta sikkerhetsarbeidet på samtlige store flyplasser i Norden, sier Reisænen.

Frem til nå har han hatt ansvaret for 60 prosent av totalomsetningen i G4S i Norge, og 2300 av til sammen 2600 ansatte som selskapet har. Dette inkluderer de 750 vekterne han beholder på Gardermoen.

Reisænen har i til sammen 16 år vært direktør for norske vaktvirksomheter. I en periode på to år fra 2002 til 2004 var han borte fra G4S (Falken/Falck-systemet) mens han drev selskapet Protect Øst AS, som blant annet hadde TV 2 som kunder. Protect Øst ble etter hvert solgt.

Han får de beste skussmål av så vel ansatte som kolleger i G4S-ledelsen. Da Vidar Berg overtok som administrerende direktør for G4S i Norge i 2007, var det kun Reisænen som over tid fikk fortsette blant lederne som rapporterte til den nye sjefen.

– Da jeg ble hentet tilbake i 2004, omsatte vaktvirksomheten for 260 millioner kroner. I dag omsetter vi, inkludert flyplass-vaktholdet, for 800 millioner kroner. Utviklingen har vært svært positiv, sier han.

Rolf Gunnar Reisænen skal fortsatt ha kontor i G4S-bygget i Nydalen i Oslo.

Powered by Labrador CMS