Rumensk kvinne dømt

Tigger-kvinnen som forsøkte å stjele ringer fra Bjørklund på Maxi storsenter, ble holdt tilbake av en Securitas-vekter. Nå har domstolen, som mener hun drev organisert kriminalitet, dømt henne til fem måneders fengsel.

Publisert

I klassisk stil, sammen med en mann, kom kvinnen inn i ur- og gullsmedforretningen Bjørklund i Hamar 1. november. Mens mannen søkte oppmerksomhet hos betjeningen om en konkret ring, forsøkte kvinnen å stikke av gårde med et helt brett ringer. Mannen kom seg unna og er fortsatt ikke tatt. Det var Hamar Arbeiderblad som omtalte saken først.

Straffen på seks måneder er satt med hensyn til domstolens konklusjon om at kvinnen er del av en form for organisert kriminalitet. Virksomheten karakteriseres av dommerne som særlig samfunnsskadelig. Kvinen benekter enhver kjennskap til mannen som politiet mener hun var i tospann med.

Hamar-politiets etterforskning har dokumentert at kvinnen en rekke ganger er dømt til lange fengselsstraffer for tyverier i Romania, hvor hun også har fått betingede straffereaksjoner for lommetyverier.

For to år siden ble hun i tillegg dømt til ti måneders fengsel for lommetyverier i England.

Under rettssaken i Hedmarken tingrett kom det frem at kvinnen skal ha betalt en navngitt mann 100 euro for å bli fraktet fra Romania til Norge. I hjemlandet hevder hun å ha tre barn som hun trenger penger for å kunne forsørge. Domstolen reiser tvil om disse påstandene er riktige.

Dersom kvinnen hadde klart å komme seg unna med ringene hun forsøkte å stjele, ville tapet for Bjørklund uansett blitt begrenset. De utstilte ringene var nemlig bare kopier av originalene. Dersom ringene hadde vært ordentlig vare, slik den rumenske kvinnen trodde, ville verdien vært 160 000 kroner.

Powered by Labrador CMS