Scanner 60 varer i minuttet

Wincor Nixdorf tester ut en ny scannermetode som skal gi kunden en kjappere og bedre opplevelse når det skal gjøres opp for varene i kassa.

Publisert

– Sverige har gjennom en rekke år erfart suksess med selvscanning i dagligvarebutikkene. Derimot har ikke selvbetjente kasser gitt samme suksess. For ICA Sverige har vi funnet en helt ny løsning som kombinerer det tradisjonelle handlemønsteret med svært rask passering gjennom kassa. Dette skal gjøre det enklere for kunden og samtidig gi en bedre kundeopplevelse når varene skal registreres.

Det skriver Wincor Nixdorf i en pressemelding. Tanken er at kunden legger varene på kassabåndet hvor de automatisk scannes. Selskapet hevder den forbedrede scannerteknologien sikter mot en lesbarhet på 98 prosent. Den har en hastighet som skal gjøre det mulig å scanne opp mot 60 varer i minuttet.

– Vanlig selvscanning, der kunden tar en personlig skanner ved inngangen og scanner varene etter hvert som det handles, er blitt et vanlig syn i svensk dagligvare. Den andre varianten der kunden på normal måte plukker varer i kurven eller handlevognen, og selv skanner varene når de kommer til kassa er ikke blitt like populært. Dette fordi det tar lengre tid for en kunde å scanne alle varene enn det tar for en kasserer, hevder Wincor Nixdorf.

Med den nye scannermetoden, har selskapet lagt opp til at betjeningen i butikken skal stå på samme side av kassa som kunden for å bistå med hjelp på en helt ny måte.

– Forventningene til prosjektet er høye. Kundene gjør som vanlig, men arbeidet i kassa er både raskere og enklere. En første pilot av systemet er nå installert hos ICA Maxi i Botkyrka sør i Stockholm, sier markedsansvarlig Gunnar Melin.

Powered by Labrador CMS