Rigmor Aasrud 4

Skjerping i regjeringskvartalet

Etter at Nasjonal Sikkerhetsmyndighet ble ferdig med rapporten om manglende sikkerhet i regjeringskvartalet, lover fornyingsminister Rigmor Aasrud fullt fokus fremover.

Publisert

Statsråd Rigmor Aasrud. (Foto Scanpix/Statsministerens kontor)

– Vi har mottatt den endelige rapporten fra Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, og det er allerede gjennomført flere tiltak som følge av deres arbeid. Rapporten vil være en viktig del av grunnlaget for det som nå vil gjøres. Dette arbeidet vil ha høyeste prioritet i tiden fremover. Det vil bli gjennomført umiddelbare tiltak, samtidig som etablering av robuste sikkerhetssystemer krever tid. De svakheter som er påpekt, har vært en viktig påminnelse av at IT-sikkerhet må være et kontinuerlig arbeid og at ledelsen må engasjere seg i dette.

Det sier fornyingsminister Rigmor Aasrød ifølge DN.no.

Dataskandalen i regjeringskvartalet, som blant annet Aftenposten har gått i bresjen for å avsløre, er omfattende og innebærer at det har vært enkelt for personer utenfra å komme seg inn i datasystemene. En rapport fra Riksrevisjonen i oktober i fjor kom med også med skarp kritikk av regjeringskvartalets IT-sikkerhet.

I henhold til sikkerhetsloven blir ikke innholdet i rapporten fra Nasjonal Sikkerhetsmyndighet offentliggjort. Det vil derfor bli en bevart hemmelighet hvor skoen trykker mest.

For få dager siden skrev Aftenposten at sjefen for Departementenes Servicesenter, direktør Ivar Gammelmo, har fratrådt stillingen sin med umiddelbar virkning, ett år før åremålsstillingen hans utgår.

– Jeg tror dette er til det beste både for meg selv og for Departementenes Sikkerhetssenter, tatt i betraktning de store oppgavene som virksomheten står overfor, sa Gammelmo, og viste til både utvikling av nye tjenester og oppgradering av datasikkerheten.

"
Powered by Labrador CMS