Domekamera
Domekamera

Små spionkameraer selger best

– Dette er et godt marked å være i, sier Fredrik Frej til Bergens Tidene. Han er daglig leder i Overvåkningsbutikken.no, og hevder 60 prosent av kundene som kjøper overvåkningsutstyr er private.

Publisert

Stadig flere private overvåker sitt eget med små kameraer som er langt mindre enn dette. (Illustrasjonsfoto)

Avisens undersøkelse viser at salg av overvåkningskameraer til private har eksplodert de siste årene. Både Frej og André Stornes, som er daglig leder i Smartprodukter.no, bekrefter trenden for nettbutikkene.

– Nesten annethvert kamera vi selger er plasseringsvennlige kameraer som kan settes opp nærmest hvor som helst, sier Frej til BT.

– Det er noe med å kunne kontrollere og ha dokumentasjon på det som skjer. Å ha informasjon gir en type makt, sier informasjonsdirektør Ove Skåra i Datatilsynet.

Han mener noen trigges av ”kikkermulighetene” som disse kameraene gir.

– Med slike kameraer kan du stå på to fotballbaners lengde og lese vaskeseddelen på tøyet til folk, sier Skåra til BT, og påpeker at privatpersoner ikke er pliktige til å melde i fra til Datatilsynet når kameraer settes opp.

Det må bedrifter og det offentlige gjøre.

– Dette må vi nok finne oss i. Vi kan ikke ha det slik at en myndighetsperson må komme inn i ditt private hjem for å sjekke at du overvåker din egen eiendom i henhold til regelverket, sier Skåra til BT.

Les mer om hva Skåra i Datatilsynet sier om privat overvåkning til BT.

"
Powered by Labrador CMS