jens_stoltenberg3.jpg
jens_stoltenberg3.jpg

Statsministeren positiv til mer overvåking

Jens Stoltenberg tror mer videoovervåking er et godt våpen i jakten på voldtektsforbrytere. Det kom fram da han møtte overborgermester Frank Jensen i København i dag

Publisert

Statsminister Jens Stoltenberg. (Foto: Karine H. Henriksen)

Overborgermesteren kunne fortelle statsminister Jens Stoltenberg at det er satset stort på videoovervåking i København. Og København har som kjent langt lavere tall hva gjelder overfallsvoldtekter enn hva Oslo kan vise til. Det er Aftenposten som refererer til møtet mellom de to.

Aftenposten hevder at Stoltenberg og Jensen er enige om fire tiltak som bør vurderes i Oslo. Dette er DNA-register, mer belysning, forebygging og videoovervåking.

– Vi må sette oss ned med Oslo kommune. Tiltakene er en kombinasjon av det staten, kommunen og politiet kan gjøre, sier Stoltenberg til Aftenposten.

– Når det gjelder videoovervåking eksisterer det flere forskningsresultater. Men det er ingen tvil om at det letter oss i etterforskningen. Jeg anbefaler videoovervåking både fra det offentlige og private, sier Johan Reimann som er politidirektør i København.

Les mer i Aftenposten om Stoltenbergs møte i København.

"
Powered by Labrador CMS