Storkontrakt med olje- og gasselskap

Olje- og gasselskapet VNG Norge AS har valgt leverandør av ny IT-infrastruktur. Avtalen har en estimert verdi på 12 millioner kroner.

Publisert

Det er TeleComputing som skal levere og drifte VNG Norge sin nye infrastruktur. De vil i tillegg til å få ansvaret for ”backup og disaster recovery-miljø”, levere og drifte selskapets WAN-løsning og nye lokalnettverk i Oslo og Stavanger.

De skal også levere sentralisert løsning til VNG Norge og selskapets IT-brukere, samt drive lokal infrastruktur i selskapets kontorer.

– VNG Norge har vært kunde hos oss siden 2006, og vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid i tiden fremover. Den nye avtalen synliggjør også vår lokale tilstedeværelse i Stavanger-regionen, sier kommersiell direktør Gisle Oppedal i TeleComputing Norway.

VNG Norge ble opprettet i juli 2006 i Stavanger, og er et heleid datterselskap av Leipzig-baserte VNG-Verbundnetz Gas Aktiengesellschaft. Dette er Tysklands tredje største gassimportør. VNG Norge har ansvaret for konsernets produksjon av olje og gass, og har 24 lisenser på norsk sokkel og to på dansk sokkel.

– Ved etablering av nye kontorer hadde vi mulighet til å bygge moderne nettverk som støtter dagens tjenester og som kan skaleres opp ved videre behov. Vi evaluerte flere teknologier og leverandører, og har funnet frem til en robust og fremtidsrettet løsning som er tilpasset våre behov på både kort og lengre sikt, sier direktør for IT og administrasjon Tore Lybekk i VNG Norge.

Powered by Labrador CMS