P1000596.JPG
P1000596.JPG

Tar ansvar for sikrere Oslo

Sikkerhetsbransjen står gratis opp mot voldtektsbølgen, og sender 16 vektere ut i Oslo-natta de to kommende helgene. Aksjonen skyldes blant annet at egne ansatte har ytret ønske om å kunne bidra til å gjøre hovedstaden tryggere.

Publisert

Runar Karlsen, NHO Service. (Foto: Even Rise)

Det er NOKAS, Skan-kontroll, G4S og Securitas som hver stiller med fire vektere natt til lørdag og natt til søndag de to kommende helgene. Regningen for jobben, som er verdsatt til nærmere 100 000 kroner, tar de selv.

– Sikkerhetsselskapene i Norge har mer enn 8000 ansatte. Mange av disse har overfor sine arbeidsgivere uttrykt bekymring over den siste tids utvikling i Oslo, både for sin egen del og for familie og venner. De har et stort ønske om å gjøre en innsats for at innbyggerne skal kunne ta byen sin tilbake. Samfunnsengasjementet er stort, og det er ingen tvil om at vekterne gjennom sin utdanning har forutsetning for å bidra med en innsats som forhåpentligvis er med på å redusere antall overfallsvoldtekter og annen vold, sier fagsjef Runar Karlsen i NHO Service.

Som koordinator for sikkerhetsbransjens medlemmer i NHO Service, er han i dialog med både politiet og Oslo kommune om hvordan tjenesten skal legges opp de fire nettene. Han er imidlertid klar på at vekterne på ingen måte skal overta politiets rolle i kampen mot kriminalitetsbølgen som nå herjer i Oslo.

– Våre vektere skal jobbe slik de gjør til vanlig 365 dager i året. De skal patruljere, observere og være tilstede. Denne synligheten er forebyggende i seg selv. Og oppdager de uregelmessigheter, vil det som alltid være en tett dialog med politiet, sier Karlsen.

– Så langt er tilbakemeldingene fra både politiet og kommunen svært positive. Sikkerhetsbransjen som stiller med vektere har uttrykker glede over å kunne være til nytte under de dramatiske forholdene som den siste tiden har preget Oslo, sier Runar Karlsen.

Powered by Labrador CMS