Mobil-overvåking

Telefonen din kan avlyttes

Den Norske Dataforening advarer mot å snakke om sensitive opplysninger på mobiltelefon. Både GSM- og 3G-samtaler kan lett avlyttes.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Foredragsholder Per Thorsheim, som er sikkerhetskoordinator i EDB Ergogroup skal, under møte i Bergen i slutten av måneden, snakke om den siste utviklingen innen avlyttingsutstyr for mobiltelefon.

Han vil i tillegg gi en realistisk risikovurdering av trusselen.

- Den praktiske tilnærmingen til en risikoanalyse på temaet, vil bli gjennomført "live" med publikum, sier Thorsheim.

Det vil i tillegg bli vist til alternative måter avlytting kan skje på, som for eksempel bruk av retningsbestemt mikrofon og lytting til samtaler generelt (eks. på flytoget). Det er sistnevnte avlytting som forekommer mest, mens målrettede og mer kostbare angrep vil kunne gi større konsekvenser gjennom for eksempel avlytting over tid av samtaler og tekstmeldinger.

– Det er fullt mulig å avlytte dine GSM- og 3G-samtaler. I løpet av det siste året er det blitt lansert nye verktøy som utvider mulighetene, samt reduserer medgått tid og kostnad for å få dette til, hevdes det på hjemmesidene til Den Norske Dataforening – hvor arrangøren Faggruppen for IT-sikkerhet stiller følgende spørsmål:

– Er det på tide å revudere hva du sier til sjefen, styret eller elskerinnen via telefon?

Hos Den Norske Dataforening finner du mer opplysninger om møtet, samt påmeldingsskjema.

"
Powered by Labrador CMS