bilde.JPG
bilde.JPG

Trivsel og sikkerhet med vektere

Trivsel og sikkerhet er viktig for Hamar Sentrumsforening. Derfor har de nå hyret inn vektere for å nå målet om et levende sentrum i mjøsbyen.

Publisert

Securitas starter med områdekontroll i Hamar 1. september. (Foto: Securitas)

– De siste årene har vi jobbet med strategiplanen ”Levende sentrum”. Trivsel og sikkerhet er en av fire grunnleggende faktorer for å nå målet, sier leder Andrés Lopéz til Aktuell Sikkerhet.

Foreløpig er, ifølge Lopés, 15 butikker tilsluttet områdekontrollen, som består av to vektere fra Securitas i tidsrommet 09.00 til 16.00. Han har også et håp om at Hamar kommune vil bidra økonomisk til den nye ordningen.

– Skal områdekontrollen bli permanent, forutsetter det at vi må få med 32 butikker. Men ut fra tilbakemeldingene vi får fra medlemmene, synes de tiltaket er så bra at trolig antallet vil bli langt høyere enn dette, sier han.

Han har store forventninger til at de handlende i Hamar sentrum vil føle seg trygge med uniformerte vektere.

– I tillegg til at de ivaretar sikkerheten, blir de også en serviceinstitusjon som publikum kan henvende seg til med spørsmål.

– Butikkansatte kan trykke på en knapp, og så er vekterne på plass. Dessuten vil Securitas ha en servicefunksjon og være en informasjonskilde overfor kunder og publikum. Vi skal ivareta det gode miljøet i byen, og sørge for at ansatte og innbyggere føler seg trygge når de er på jobb eller ferdes i sentrumsgatene, sier avdelingssjef Tom Helge Bjørnbakken i en pressemelding.

I pressemeldingen understrekes det at Securitas også vil aksjonere på assistansealarmer fra butikkene, bistå med opplåsing og stengning av butikker og yte akutt førstehjelp ved eventuelle ulykker.

Powered by Labrador CMS