Bærbar pc
Bærbar pc

Vant hacker-pris

Norske Tarjei Mandt ble nylig tildelt den prestisjetunge hacker-prisen ”Best Escalation Bug” under sikkerhetskonferansen Black Hat i Las Vegas.

Publisert

Nordmannen Tarjei Mandt, som til vanlig er sikkerhetsforsker i Norman ASA, er tildelt den prestisjetunge hacker-prisen "Best Escalation Bug". (Illustrasjonsfoto Colourbox)

– Det var veldig gode nominasjoner i kategorien, så jeg hadde ikke så veldig stor tro på å vinne. Det var derfor veldig morsomt når det likevel viste seg at det var mulig, sier Tarjei Mandt til Computerworld.

Ifølge bladet jobber Mandt til daglig som sikkerhetsforsker ved det norske firmaet Norman ASA.

Prisen ”Best Escalation Bug” gis til den personen som har oppdaget eller utnyttet den mest teknisk-sofistikerte og interessante sikkerhetsfeilen for å gi seg selv fulle rettigheter i et lokalt system. Detaljene rundt Mandts pris-vinnende oppdagelse, Windows kernel win32k usermode callback vulnerabilities (MS11-034), kan du lese på Microsofts nettsider.

– Det er selvfølgelig moro når man får anerkjennelse fra de mest profilerte navnene i industrien. Prisen henger høyt, sier Mandt til Computerworld.

Computerworld skriver også at Mandt i løpet av få måneder i tillegg avdekket 40 andre sårbarheter i Windows-kjernen.

Dette kan du lese mer om i nordmannens blogg.

"
Powered by Labrador CMS