politi

Vekter dømt for tyveri

Med et stjålet adgangskort skal vekteren ha kommet seg inn på mobiltelefonlageret og stjålet minst 170 mobiltelefoner. Nå er han dømt til 262 timers samfunnsstraff.

Publisert

Heine Wang mener ifølge VG Nett at NOKAS ikke er erstatningspliktig for tyveriene en tidligere ansatt gjorde mot en av deres kunder. Tyveriene skjedde på vekterens fritid. (Arkivfoto: Even Rise)

– Det er trist at en ung mann begår en straffbar handling, og det er trist for vår kunde som har blitt utsatt for dette, sier konsernsjef Heine Wang i NOKAS til VG Nett.

Det er mobiltelefonimportøren Telefast i Sandefjord som gjennom flere måneder opplevde at flere hundre mobiltelefoner forsvant fra lageret deres. De forsto etter hvert at gjerningsmannen måtte ha innsideinformasjon. Administrerende direktør Kai Magne Strat sier til Sandefjords Blad at lang tids privatetterforskning pekte ut en ansatt i NOKAS, selskapet de kjøpte sikkerhetstjenester av.

Firmaet mener at cirka 500 mobiltelefoner er forsvunnet. Vekteren erkjenner å ha tatt 170 av dem. Disse har han med hjelp fra tre andre videresolgt. Da han ble tatt på fersk gjerning, hadde han plukket med seg 54 telefoner. Sandefjords Blad skriver at vekteren skal ha tatt seg inn på kveldstid fem ganger, og at det da forsvant telefoner verdt et par millioner kroner.

Ifølge VG Nett er Telefast påført betydelige økonomiske tap. Vekteren og hans tre medhjelpere er dømt til å betale tilbake nesten en million kroner, men dette er ikke nok til å dekke tapet.

– NOKAS, der vekteren var ansatt, nekter å betale resten. De hevder tyveriene skjedde på fritiden hans, og at de derfor ikke er ansvarlige. Vi mener de hadde altfor dårlige rutiner. Derfor går vi til sivilt søksmål mot NOKAS, sier Strai.

– Siden forholdet mannen er dømt for ikke skjedde i arbeidstiden, anser ikke vårt forsikringsselskap NOKAS for å være juridisk ansvarlig. Vi er forsikret for skade medarbeidere står for mens de er på jobb, men i denne saken har forholdet skjedd utenfor arbeidstiden, sier Heine Wang til VG Nett.

– For å finne ut hvem som har rett, er vi enige med Telefast om at de går til sivilt søksmål mot oss, legger Wang til.

Ifølge Sandefjords Blad stjal vekteren det uregistrerte adgangskortet han brukte til å låse seg inn med hos sin egen arbeidsgiver.

Se overvåkningsbildene fra vekterens siste tyveriraid på VG Nett eller i Sandefjords Blad, og les hva de skriver om saken.

"
Powered by Labrador CMS