gardermoen.jpg
gardermoen.jpg

Vektere avslørte politikvinne som stjal

Politikvinnen i Oslo politidistrikt ble fristet til å stjele kosmetikk fra taxfree-butikken på Gardermoen. Da hun gikk ut, ble hun tatt av vektere som hadde sett alt på videoopptak.

Publisert

Politikvinnen slipper straff etter tyveri fra taxfree-butikken. (Foto: Eva Rose Furumyr/Oslo Lufthavn AS)

Det er VG Nett som melder om vekternes avsløring på Gardermoen. Ifølge avisen stjal politikvinnen tre til fire kosmetikkartikler verdt mellom ett tusen og 1100 kroner.

Varene skal hun ta tatt ut av emballasjen og lagt i sin egen veske, før hun forlot taxfree-butikken.

Politifullmektig Lars Faye Ree ved Romerike politidistrikt sier til VG at retningslinjene rundt naskeri på Gardermoen tilsier påtaleunnlatelse med vilkår. Forutsetningen er at de stjålne varene har en verdi under 2000 kroner.

Og Lars Faye Ree valgte nettopp påtaleunnlatelse med vilkår da han avgjorde saken mot politikvinnen. Det betyr kun advarsel med tidsbegrenset prøvetid. Begår politikvinnen ny kriminalitet i prøvetiden, risikerer hun å bli straffet for naskingen i tillegg til nye lovbrudd.

Ree sier til VG Nett at rutinene ble fulgt med tanke på at arbeidsgiver skal varsles dersom polititjenestemenn eller polititjenestekvinner blir tatt for å begå lovbrudd på fritiden.

– Vedkommende var inne til en personalsamtale, men saken ble vurdert til at den ikke får videre følger. Hun fikk en klar beskjed om hvordan saken kunne vært håndtert annerledes, sier lederen hennes til VG Nett.

Personalsjef Grethe Solberg Larsen i Oslo politidistrikt sier til VG Nett, på generelt grunnlag, at det er opp til ansettelsesrådet å vurdere enkeltsaker.

Les mer i VG NETT.

"
Powered by Labrador CMS