pågripelse066.JPG
pågripelse066.JPG

Vektere bør politiutdannes

En sentral justispolitiker mener erfarne vektere bør slippe med kortere politiutdanning for å øke rekrutteringen til etaten.

Publisert

Per Sandberg (FrP) foreslår kortere politiutdanning for å få vektere ut i operativ polititjeneste. (Arkivfoto: Even Rise)

Ifølge Dagbladet mener Fremskrittspartiets 1. nestleder Per Sandberg, som også er leder av justiskomiteen, at det bør gjøres drastiske grep for å rekruttere mange nok og gode ok politifolk.

Han foreslår ifølge avisen at personer med flere års erfaring fra Forsvaret eller vekterbransjen kan slippe med ettårig eller toårig løp på den treårige Politihøgskolen. Deretter skal de sendes ut i operativ polititjeneste.

– Det er mange som har gått krigsskolen og tjenestegjort i Forsvaret i mange år, som kanskje har lyst til å bli politi. De har akkurat den samme grunnholdningen og grunnutdanningen som dem som går på Politihøgskolen, sier Sandberg til Dagbladet.

– Det er nedslående at lederen i justiskomiteen i det hele tatt tenker tanken. Hans argumentasjon er en undervurdering av den komplekse politirollen i dagens samfunn, sier forbundsleder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund til Dagbladet.

- For noen år siden var det 1,76 politifolk per 1000 innbyggere. Nå er tallet redusert til 1,66, sier Sandberg til avisen.

"
Powered by Labrador CMS