Vektere måtte slutte etter ran

Nokas har kvittet seg med vekterne som ble ranet på Skedsmokorset i høst. Selskapet svarer ikke Aktuell Sikkerhet på spørsmål om det er mistanke om et innside-ran.

Publisert

VG avslørte torsdag at det skal ha vært betydelig rutinesvikt under ranet av verditransporten på Skedsmo tidligere i år. Avisen skriver også at de to vekterne som ble ranet for minst ti millioner kroner, har fått sparken.

Peter Wesenberg, sjef for kontanthåndteringen i Nokas, bekrefter overfor Aktuell Sikkerhet at ingen av vekterne lenger er ansatt i sikkerhetsselskapet.

Til VG sier han at den ene vekteren er blitt avskjediget, mens den andre vekteren er sagt opp.

– Vi har selvfølgelig orientert politiet om hva vi har gjort, sier han til VG.

Etter ranet har Nokas gjennomført betydelige interne granskninger. Disse har blant annet avslørt at vekterne ikke har forholdt seg til selskapets rutiner og strenge instrukser for oppbevaring av penger i forbindelse med transport.

– Pengene ble ikke oppbevart på en slik måte som vekterne er opplært til. Dette var så alvorlige brudd på våre sikkerhetsforskrifter at de medførte at begge to mistet jobben, sier Wesenberg.

Ransmennene hadde skaffet seg et betydelig forsprang da vekterne til slutt klarte å utløse alarmen.

Peter Wesenberg har ikke besvart Aktuell Sikkerhets spørsmål om det er mistanke om at vekterne bevisst kan ha bidratt at ranet kunne gjennomføres, eller om det er mistanke om noen form for utroskap internt i Nokas.

Les hva VG skriver om vekterne som måtte slutte.

"
Powered by Labrador CMS