brann 3

Leter etter brannstifter(e)

Politiet i Oslo mener noen har forsøkt å stifte fem branner i Oslo natt til søndag. De oppfordrer blant annet vektere til å melde fra om de har sett noe mistenkelig.

Publisert

Politiet oppfordrer blant annet vektere til å tipse om observasjoner som kan oppklare fem mulige brannstiftelser i Oslo natt til søndag. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

– Terskelen for tips bør være lav. Alle i området som har lagt merke til noe spesielt natt til søndag, bør kontakte politiet, sier politiførstebetjent Terje Dahl til Aftenposten.

Natt til søndag ble Volin barnehage totalskadet i brann. I Lille Tøyen barnehage fikk brannvesenet raskere kontroll med brannen og hindret spredening. Men etter nye undersøkelser mandag, står politiet med fem branner i østre del av Oslo sentrum, kanskje med samme gjerningsmann. Det skriver Aftenposten.

– Vi mistenker at disse er påsatt og ser på sammenhengen mellom dem. Ikke minst fordi fire av disse er relatert til barnehager, sier Dahl.

– Vi har bedt alle barnehagene i området om å rydde utearealene, låse alle skjul og ikke la barnevogner og lignende bli stående utendørs, sier Randi Strømsborg. Hun er avdelingssjef for barn og unge i bydel Gamle Oslo.

Les flere detaljer om brannene i Aftenposten.

"
Powered by Labrador CMS