Bankkort utsnitt

Nedgang i kortsvindel

I 2010 ble det registrert kortsvindel for 15 millioner kroner mindre enn året før. Økt bruk av chip er en av flere årsaker.

Publisert

Banknæringen anser kortsvindel som alvorlig kriminalitet, og det legges stor vekt på sikkerhetsløsninger for å motvirke problemet, heter de ti en pressemelding fra Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

Bankene dekker ifølge FNO tapet dersom du opplever at kortet er blitt misbrukt, skimmet eller kopiert uten at du har opptrådt uaktsomt.

I fjor ble det registrert kortsvindel for 200 millioner kroner. Dette er en nedgang på 15 millioner kroner fra 2009. Tallene er basert på rapporter fra bankene som er tilsluttet FNO.

– Økt bruk av chip, regionsperrer, mobilvarsling og effektivt politiarbeid, er trolig noen av årsakene til nedgangen, sier Stine Neverdal som er senior kommunikasjonsrådgiver i FNO.

Ifølge FNO er de som står bak kortsvindelen ofte organiserte kriminelle nettverk. Bankene har innført ulike tiltak for å bekjempe slik svindel. Regionsperre, som betyr at du kan sperre kortet ditt for bruk i deler av verden, er ett av tiltakene.

– Det er positivt at politiet det siste året har satt stort trykk på å etterforske kortsvindelsaker, sier Neverdal.

Nordmenn ligger på verdenstoppen når det gjelder kortbruk. Vi bruker i økende grad kort også ved betaling av mindre beløp.

Powered by Labrador CMS